Om Drottningholmskolan

Om skolan

Drottningholmskolan är en liten waldorfskola på natursköna Lovö som inspirerar våra elever till ett kreativt och livslångt lärande, med upptäckarlust, trygg gemenskap och ett ekologiskt förhållningssätt. 

Vi arbetar tematiskt och integrerar teori med praktiska kunskaper och estetiska uttryck. Att använda flera sinnen och hela kroppen för att lära gör kunskaperna djupare och processen blir kreativ och motiverande.  

Vår fritidsverksamhet bedrivs i skolans lokaler och i nära samarbete med skolan. På fritids har eleverna bland annat fritidsgympa, skogsutflykter, hantverksstuga, dans, biblioteksbesök och utelek. 

Kunskap om och respekt för naturen har en central plats i waldorfpedagogiken. Vår skola är Grön Flagg-certifierad, vilket innebär att vi arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling, både i undervisningen och på fritids.

Idag har vi 136 elever och är en F–6-skola. När våra elever har avslutat sin skolgång hos oss erbjuds de att fortsätta sin skolgång på Kristofferskolan vid Brommaplan, Sveriges första och äldsta waldorfskola. Det är ett samarbete vi är mycket stolta över. 

 

KANSLIET

Administration

Rektor – Petra Causey

Biträdande rektor – Karolina Komstedt

Kansli – Maria Sandberg

Ekonomi – Eva Holmberg Friman

Skolchef – Joon Pontén

Ledningsgrupp

Helena Possner

Karolina Komstedt

Petra Causey

Fritidsföretåndare

Helena Mannerbeth

IT-ansvarig

Joon Pontén

Köksansvarig

Linda Nilsson

Vaktmästare

Oliver Possner

Biblioteksansvarig

Karolina Komstedt

Elevhälsokoordinator

Irina Bleier Palomera

Kurator

Helena Possner

Skolläkare

Staffan Ingeland

Skolsköterska

Ida Kvist

Styrelsen

Drottningholmskolan drivs som en ideell förening där medlemmarna är alla föräldrar och alla som arbetar på skolan. Skolan är icke-vinstdrivande och allt ekonomiskt överskott går i sin helhet tillbaka till skolan. Skolans styrelse har det övergripande ansvaret för verksamheten och består av medlemmar ur kollegiet och föräldrakretsen. Föreningens stadgar och senaste årsredovisning finns här.

Styrelsemedlemmar: Anders Gustavsson (ordförande) Eva Holmberg-Friman, Martin Flack, Karolina Komstedt, Johnny Sandberg, Helena Possner, Joon Pontén

Stadgar för Drottningholmskolan

Årsredovisning DHS 2021-2022

Kontakt: styrelse@drottningholmskolan.se

Föräldra-föreningen

Alla vårdnadshavare till barn i Drottningholmskolan är också medlemmar i Drottningholmskolans föräldraförening. Föreningens ändamål är att tillvarata elevernas intressen, värna och vårda elevernas miljö samt att främja samarbete mellan skola, elever och föräldrar. Föräldraföreningen vill bidra till att förverkliga elevrådets förslag och till projekt och initiativ i enlighet med föreningens ändamål. Föräldraföreningen arrangerar årligen en trädgårdsdag, där elever och föräldrar gör det fint i vår skolmiljö. Föräldraföreningen vill även främja kunskapen om waldorfpedagogiken genom föreläsningar och liknande evenemang. Kontakta gärna föräldraföreningen om du har frågor, förslag eller idéer.

foraldraforeningen@drottningholmskolan.se
Drottningholmskolans föräldraförening på Facebook

Åk 3 har hand om odlingarna. Här pryder ståtliga solrosor skolgården.

Recensioner

”Fantastisk skola! Mina två tjejer i klass 1 och 2 trivs otroligt bra och har gjort det enda sedan de började där i förskoleklass”
Mikael K

Förälder

Jättetrevlig skola där alla känner alla (nästan), och en riktigt trygg miljö. Supermysig skolgård och omgiven av skogar och fält
Joon P

Vi är jättenöjda. Ingen tidigare erfarenhet av waldorf innan vår äldsta son började där i förskoleklass (han går i 3:an idag). En liten skola, där ”alla känner alla” och barn leker över årskullar. Engagerade och kunniga lärare som är tillgängliga både för barnen och oss föräldrar. Det är en trygg miljö. Våra barn har lärt sig massor – skriva, läsa, räkna, flera gympapass i veckan, är ute varje dag, har handarbete t. ex mål/sy/träslöjd och så mycket mer. Kan varmt rekommendera Drottningholmsskolan

Cecilia A

Drottningholmsskolan

Den lilla skolan med det stora hjärtat.

Kontakt

Skolallén 3, 178 93 Drottningholm

Copyright © 2024 Drottningholmskolan. All Rights Reserved.