Onsdag
2022-09-28
Vecka: 39
Grön flagg-logga
header_skolan.jpg

Klass 7 och 8-9 i Flatenloppet

Under septembermånaden provade klass 7 och 8/9 på Swimrun på Kärsön, körde löpträning och träffade Annelie Ståhl.
Annelie är en ultralöpare och swimrunner som gjort det tuffaste swimrunloppet som finns och springer även löplopp som är 8 mil lång. Hon har även gjort en IRONMAN triathlon 3,8 km simning 18 mil cykling och ett marathon löpning efter varandra. Annelie började springa när hon var 29 år. Då slutade hon röka och började springa istället. Hon har även haft blodcancer i 10 år men varit frisk i 5 år. För 9 år sedan levde hon väldigt ohälsosamt och drack jättemycket alkohol, rökte ett cigarettpaket om dagen och åt nästan bara skräpmat. Men för 9 år sedan slutade hon dricka alkohol, slutade röka och slutade äta skräpmat och idag är hon ultralöpare/swimrunner. Hon driver 2 st. podcast swimrunpodden och beroendepodden och anordnar även Flatenloppet som är ett stödprojekt till beroendepodden. Annelie berättade om sin resa från att leva ohälsosamt med alkohol/cigg till att idag vara ultralöpare/swimrunner.

Eleverna fick sedan chansen av skolan att vara med i Flatenloppet.
På lördag 16 september träffades vi med några modiga elever och åkte till Flatensjön. Det var härligt soligt väder och väl framme fick vi alla startnummer och gjorde roliga bilder på stranden och med Annelie.
Sen var det uppvärmning och klockan 13 gick starten till loppet för cirka 200 personer som tog sig nästan 6 km rund Flaten. För alla elever var det något nytt och alla kämpade på väldigt duktigt, med eller utan musik i öronen, tillsammans med en kompis eller ensam, och alla kom glada i mål. Där tog vi bilder igen, även på våra skor, och fick goodiebags och medaljer.
Vilken upplevelse! Bra jobbat allihopa!