2020-07-03
header_lyktor_large.jpg

Grön flagg

Potatis och solrosor – en del i vårt miljöarbete

Strax före sommaravslutningen satte klass 3-4 potatis. Vi var osäkra på om det skulle bli någon skörd, eftersom vi har mycket sorkar i området. För att skrämma bort sorken satte vi ner vitlöksklyftor runt hela landet. Vilken skörd det blev! Många och fina potatisar, i alla storlekar. Det som syns i hinken är bara en del. Just de potatisarna fick klass 3-4 avnjuta nykokta med vitlökssmör. Veckan efter blev det klyftpotatis.

Mellan de två raderna med potatis syns koner av pil tillverkade av elever i nuvarande klass 7-8. På konerna klättrar mest ogräs, men också lite bönor.

På en yta 2 x 2 m hade samma klass slängt ut solrosfrön, överblivna från vinterns matning av fåglar. Som ni ser på bilderna blev det mycket vackert – inga jättesolrosor men många. Fina buketter har plockats och delats ut till alla klasser. Frön ska sparas till fåglarna och till nästa års sådd.