2020-08-14
header_lyktor_large.jpg

Drottningholmskolans digitala plattformar

Drottningholmskolan bygger upp en starkare närvaro på digitala plattformar inför en eventuell övergång till distansundervisning.

Därför kommer här en summering av våra olika digitala plattformar och vad de används till (och vad man ska göra om det inte fungerar).

Microsoft Office 365

Microsoft Office är skolans plattform för samarbete (Teams), email och meddelanden (Teams och Outlook), samt förstås för skapande av text- siffer- och presentationsdokument (WordExcel och Powerpoint).

Elevernas Officekonton är navet som allt detta utgår från, och därför är det viktigt att alla elever ska kunna läsa sin epost som kommer till skoladressen.

Att komma åt sitt Officekonto (från vilken dator som helst) är enkelt:

° Gå in på http://www.office.com/

° Logga in med epostadressen (som består av elevens fornamn.efternamn@drottningholmskolan.se) och lösenordet.

° När du loggat in visas Officeöversikten med alla tillgängliga appar. Apparna går också att ladda ned och installera, men detta kan vara onödigt bökigt då alla appar går att köra direkt i webbläsarens fönster samt på smartphones.Om man glömt lösenordet till sitt Officekonto: skicka email till joon.ponten[snabel-a]drottningholmskolan.se och ange vilken elev och klass det gäller. Klicka alltså inte på ”Glömt mitt lösenord” på inloggningssidan, utan skicka ett vanligt mail.

InfoMentor

InfoMentor är skolans plattform för närvaro, läroplansplanering, mm. På InfoMentor har elever och vårdnadshavare olika konton med olika rättigheter – eleverna kan exempelvis inte anmäla sjukfrånvaro utan detta måste göras av vårdnadshavaren via dennes konto. Eleverna kan dock ta del av lärares planering via sitt eget konto, vilket vi uppmanar dem att göra löpande.

Gå in på http://hub.infomentor.se/

Ange användarnamn och lösenord. Om du angett kontaktuppgifter på ditt InfoMentorkonto kan du återställa lösenordet på egen hand.

Digilär

Skolan har valt att arbeta med digitalt undervisningsmaterial från Digilär. Inbjudan till Digilär-läraomedlen har i de flesta fall kommit till elevernas emailadresser på skolan, men med några undantag (kanske pga den just nu stora belastningen på alla distansundervisningssystem).

Det är därför bra om ni kollar så att eleven kommer in i sin email och därefter kontrollerar om inbjudan till Digilär finns där, så att den kan aktiveras. Om den inte finns där, skicka email med elevens namn till joon.ponten[snabel-a]drottningholmskolan.se så kan vi aktivera kontot manuellt.